RSS

Despre

Cires_cu_litereLa nivel abstract statura fiintei umane este micrometrica in fata conceptului. O echipolenta geografica ar plasa Homo sapiens in rolul unui turist uimit, iar ideea in cel al unui Everest intors cu capul in jos. Un creion, un pix sau un stilou urias care scrijeleste pamantul producand seisme.

Mi-am propus sa creez ceva la strunga dintre real si virtual – o odrasla a lui Experiment si a Incercarii. Un fel de celuloza electronica transpusa in flux informational, in lumea lui Internet, balaurul cu capete infinite, un avanpost menit sa pastreze vibratia lecturii in acceptiunea clasica pe care tu sa o poti degusta ca desert intelectual sau sorbi ca apa dintr-o oaza in desertul cultural care se extinde pe zi ce trece in mediul virtual.

Reprezentarile mentale condensate in informatie circula si dupa moartea creatorilor lor. Alterate perceptiv uneori de diversele epoci prin care prezentul aluneca pe axa istoriei sau scapate din frau de minti bolnave care au pierdut din vedere scopul pentru care au fost zamislite, acestea circula la infinit. Cu varsta dar fara moarte.

Ma numesc Razvan Bercea si m-am nascut la Timisoara intr-o dimineata de iulie 1987. Ciresul este ceea ce am eu mai bun. Crengile sunt drumurile pe care am decis sa o iau si planurile pe care am reusit sa ma dezvolt. Florile sunt atitudinea, iar literele care cresc si se coc odata cu maturizarea sunt ideile si inspiratia pe care am sa le culeg si am sa incerc sa vi le daruiesc. Am ales pentru blog acest nume pentru ca ma simt tanar, plin de avant si impregnat de spiritul ciresarilor lui Chirita, unul dintre romanele care mi-au marcat copilaria. Incepand cu anul 2001 postez cu pseudonimul crazy-b pe care l-am preluat de la unul dintre fostii membri ai trupei Flying Steps dupa ce colegul meu Danut mi-a definit (a se citi intrezarit) menirea spunandu-mi: “Mai Bercea, tu esti artist!”.

Destinul a facut ca eu sa copilaresc si sa cresc la Targu Mures, un topos al efervescentei inter-etnice si al simplitatii ardelenesti, unde am cunoscut multa lume si am trait multe lucruri pe care aveam sa le invat mai tarziu.

Din 2007 m-am intors in orasul natal, Timisoara, unde locuiesc si in prezent.

Inca de mic am fost dominat (alternativ sau concomitent) de eruditia grandilocventa si de golania de mahala. Mi-a placut sa cunosc, sa ma documentez, dar si sa dau cu pietre in cei a caror atitudine ma deranja. Doresc sa fac acelasi lucru si mai departe, ducand ideile mele la alt nivel si ajutandu-le sa imbrace alta forma.

P1_#4a0e00_2

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: